Dag van de Migraine 2024

Op de Internationale Dag van de Migraine, die jaarlijks wordt gevierd op 12 september, werd aandacht gevraagd aandacht voor de impact van migraine op het dagelijks leven van miljoenen mensen wereldwijd. In 2024 richt de campagne zich specifiek op bewustwording van de stille strijd die velen dagelijks voeren, vaak zonder dat de buitenwereld het ziet of begrijpt.

Tijdens deze belangrijke dag overhandigde patiëntenvereniging Hoofdpijnnet de resultaten van hun enquête aan Tweede Kamerlid Wieke Paulusma. De enquête, ingevuld door bijna 1600 mensen met migraine, schetst een indringend beeld van de omvang en ernst van de aandoening in Nederland. Het rapport laat zien dat migrainepatiënten onnodig lang doorlopen met hun pijnklachten. En dat terwijl er behandelingen zijn die de pijn aanzienlijk kunnen verlichten en de kwaliteit van leven sterk verbeteren. Door deze resultaten aan Wieke Paulusma te overhandigen, hoopt Hoofdpijnnet dat er meer aandacht en actie komt vanuit de politiek om mensen met migraine beter te ondersteunen.

De Hoofdpijn Alliantie steunt het initiatief van Hoofdpijnnet dat benadrukt dat migraine veel meer is dan alleen hoofdpijn – het is een complexe neurologische aandoening die bij een groot deel van de bevolking een zware tol eist. Hopelijk dragen de resultaten van deze enquête bij aan een toekomst waarin mensen met migraine de zorg en erkenning krijgen die ze verdienen.

Doe ook mee en help migraine bespreekbaar te maken. Samen kunnen we de impact van migraine verminderen!

Lees hier meer over de resultaten van de enquête

Nieuwsbrief

Meld je aan om voortaan de nieuwsbrief te krijgen.

Inschrijven nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

naar
boven